Нацвідбір на "Оскар": представників України обиратимуть серед чотирьох фільмів 

Кадр із фільму "Будинок "Слово". Нескінчений роман"

Український оскарівський комітет оголосив учасників національного відбору на висування на 97-ту премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв і наук. Стрічки представлятимуть Україну у категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм", інформує "Дім" з посиланням на повідомлення Української кіноакадемії. 

"Український оскарівський комітет завершив приймання заявок для участі фільмів у відборі на премію "Оскар" Американської академії кінематографічних мистецтв та наук у категорії "Найкращий міжнародний повнометражний фільм" від України. Цього року в національному відборі участь братимуть чотири фільми", — йдеться в повідомленні Української кіноакадемії.

До переліку увійшли фільми: "Будинок "Слово". Нескінченний роман", режисер Тарас Томенко; "Ля Палісіада", Філіп Сотниченко; "Ми були рекрутами", Любомир Левицький; "Мирні люди", Оксана Карпович.

Зазначається, що Український оскарівський комітет перевірить фільми на відповідність вимогам Американської академії та проведе 9 вересня засідання щодо визначення кандидата від України.

Читайте також: Документальний фільм "Мирні люди": про роботу з перехопленими розмовами окупантів розповіла режисерка стрічки

Прямий ефір