"Недописані": в Україні запустили проєкт пам'яті людей літератури, чиї життя забрала Росія

У День пам'яті захисників, які загинули у боротьбі за Україну (29 серпня), запустили проєкт пам'яті людей літератури, чиї життя забрала Росія, повідомляє "Дім" з посиланням на "Читомо".

З початку російсько-української війни у 2014 році Росія забрала життя близько 165 українських літераторів: письменників, поетів, перекладачів, літературознавців та інших діячів книжкової сфери. Проєкт "Недописані" був створений для вшанування їхньої пам'яті та збереження їхніх голосів. Він присвячений тим, чиї літературні шляхи були трагічно обірвані війною.

Автори проєкту:

  • Олена Герасим'юк — поетка, письменниця, парамедикиня добровольчого медичного батальйону "Госпітальєри", волонтерка.
  • Євген Лір — письменник, перекладач, співзасновник проєкту "Твоя підпільна гуманітарка" й однойменного видавництва, військовий, волонтер.

Вони зібрали історії, твори, спогади про загиблих та звертаються до громадськості з проханням поділитися інформацією про інших літераторів, які стали жертвами російської агресії.

Невдовзі проєкт почне знайомити широку аудиторію з історіями цих людей, їхніми роботами, тривогами та натхненням.

Запропонувати імена до проєкту можна у коментарях до цього допису або написавши на Facebook та X-сторінки Євгена Ліра і Олени Герасим'юк. До роботи над проєктом також можна долучитися (на волонтерських засадах).

Читайте також:

Прямий ефір