В Україні вже підготували понад 700 "Пунктів незламності"

"Пункт незламності". Фото: t.me/UkraineNow

Державна служба України з надзвичайних ситуацій загалом підготувала понад 700 "Пунктів незламності", у яких громадяни можуть отримати допомогу, інформує "Дім" з посиланням на пресслужбу Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

"Загалом таких пунктів у нас може бути понад 1200, наразі вже є 700, залишається певна резервна частина. Зокрема є й пересувні Пункти на базі автобусів. Співробітники ДСНС проінструктуровані. Кожен охочий може туди зайти, підзарядитися, отримати необхідну допомогу", — повідомив речник ДСНС України Олександр Хорунжий.

За його словами, підготовлено також резерв генераторів для оперативного забезпечення об'єктів соціальної сфери.

"Створений запас генераторів різної потужності. Разом із органами місцевої влади узгоджений план реагування під час кризи в енергосистемі. Загалом створено резерв техніки та особового складу для реагування на будь-які можливі надзвичайні ситуації", — додав речник ДСНС.

Олександр Хорунжий наголосив на дотриманні техніки безпеки під час довготривалого відключення електроенергії. 

"Користуючись свічками слідкуйте за стабільністю основи, щоб відстань до горючих матеріалів була не менше ніж один метр та не залишайте їх без нагляду. Окрема тема — генератори. Їх не можна використовувати у житлових чи підвальних приміщеннях. Пальне до них також має зберігатися в окремих приміщеннях. Розміщувати їх потрібно не ближче 6 метрів від дверей чи вікон", — зазначив він.

Окремої уваги потребує тема використання газових туристичних пальників, оскільки трапляється чимало випадків, коли вони вибухали, травмували людей, і як наслідок — виникали пожежі.

Читайте також: Як залишатися на зв'язку під час відключень світла — поради Мінцифри

Прямий ефір