Як залишатися на зв'язку під час відключень світла — поради Мінцифри

Відключення електроенергії. Фото: novyny.live

У понеділок, 26 серпня Росія випустила по Україні понад 200 ракет і дронів-камікадзе. Є пошкодження об'єктів критичної інфраструктури, та житлових будинків. Внаслідок атаки пошкоджень зазнали й енергетичні об'єкти, у зв'язку з чим по всій країні ввели екстрені відключення світла. Міністерство цифрової трансформації нагадало, як громадянам не втратити зв'язок та інтернет під час знеструмлень, передає "Дім".

  1. Завантажте мапу "Пунктів незламності" в застосунку "Дія". Так ви завжди знайдете найближче місце, де можна зарядити телефон, підключитися до інтернету або зателефонувати рідним. Мапа доступна на головному екрані застосунку, а також на сайті "Пункт незламності". Адреси пунктів є в офіційному чат-боті в Telegram та Viber.
  2. Під'єднайтесь до інтернет-провайдерів, що використовують технологію xPON. Це дозволить мати інтернет до 72 години під час блекаутів. Перевірити, чи підключив ваш провайдер xPON, можна на інтерактивній мапі. Якщо провайдер підключив xPON, придбайте powerbank і підключить його до роутера та абонентського термінала ONU.
  3. Скористайтесь національним роумінгом. Для цього спершу вимкнути автовибір мережі. Для Android це "Налаштування" — "Мобільна мережа" (чи "Підключення") — "Оператор". Для IOS — "Параметри" — "Стільникові дані" — "Вибір мережі". Далі знайдіть та оберіть доступну мережу: Vodafone UA, UA-KYIVSTAR чи LIFECELL. Якщо підключитися не вдалося, спробуйте ще раз або виберіть іншу мережу. Перевірте можливість вихідного дзвінка або SMS.

Читайте також:

Прямий ефір