"Не ветеран повинен бігати за папірцями, а папірці за ветераном": в Україні працюють над застосунком "Ветеран+"

Військовий. Фото: armyinform.com.ua

Міністерство оборони разом з іншими міністерствами працює над застосунком "Ветеран+", де будуть представлені державні послуги для ветеранів, повідомляє "Дім" з посиланням на Укрінформ.

Під часу свого виступу на VII Міжнародному ветеранському форумі "Україна. Ветерани. Єдність" міністр оборони Рустем Умєров зазначив, що повернення до мирного життя після бойових дій — це непростий процес, і саме тому Міноборони створило управління психологічної підтримки, яке займається реінтеграцією у мирне життя. 

Один із проєктів у роботі міністерства — це реконструкція військових госпіталів. Мета — реконструювати госпіталі у 12 містах протягом двох років. Перша черга реконструювання військових госпіталів буде у Дніпрі, Одесі, Харкові, Києві та Вінниці, а друга — у Житомирі, Луцьку, Львові, Полтаві, Рівному, Хмельницькому та Хмільнику. Також планується покращення української військової медицини завдяки західним партнерам.

Також  разом із громадами триває робота над проєктом "Безбар'єрність", щоб ветерани отримали рівні можливості без фізичних, соціальних чи інформаційних бар'єрів.

"Другий важливий проєкт — безбар'єрність. Він буде реалізований разом з громадами. Ми хочемо, щоб кожне місто, незалежно від його розміру, стало безбар'єрним. Наша мета — створити рівні можливості для всіх без фізичних, соціальних та інформаційних бар'єрів, що дозволить ветеранам комфортно інтегруватися у цивільне життя. Найближчим часом ми представимо цей масштабний та амбітний проєкт і почнемо його реалізацію", — повідомив міністр оборони.

Наступний крок Міноборони з іншими міністерствами полягає у роботі над застосунком "Ветеран+".

"Ми перевели військовий облік країни в цифру, запустивши лінійку інноваційних рішень — застосунки Резерв+ та Армія+, які зменшили паперову бюрократію. Наступний крок разом зі іншими міністерствами — застосунок "Ветеран+. (...) Не ветеран повинен бігати за папірцями, а папірці за ветераном. Тому ми зараз спрощуємо цю процедуру", — зазначив Умєров.

Читайте також:

Прямий ефір