В Україні розпочався відбір фахівців із супроводу ветеранів: як подати заявку

Підтримка військових. Фото: gre4ka.info

На VII Міжнародному ветеранському форумі "Україна. Ветерани. Єдність" очільник Міністерства у справах ветеранів Олександр Порхун оголосив про початок відбору фахівців із супроводу демобілізованих осіб та ветеранів війни, повідомляє "Дім" з посиланням на Укрінформ.

"На сайті Міністерства у справах ветеранів відкривається кнопка для подачі заявок на майбутню професію — фахівець із супроводу демобілізованих осіб та ветеранів війни. Протягом двох тижнів будуть набрані кількість заявок, після того проведено навчання на базі Центрів ветеранського розвитку, які відкриваються у вищих навчальних закладах по нашій території країни", — сказав Порхун.

Після навчання фахівці вже у середині вересня роз'їдуться по своїм громадам, де зустрічатимуть військових. Вони допомагатимуть членам родин загиблих захисників України за принципом рівний-рівному.

"Це та людина, до котрої зможуть звернутися ветерани з будь-яких питань. Ми вважаємо, що це дасть величезний результат. Сьогодні прем'єр-міністр України вже наголошував, що кошти в бюджет закладені, і ми готові до кінця року влаштувати понад 3000 осіб", — додав Порхун.

Читайте також: Українцям пропонують навчитися коректного спілкування із ветеранами за допомогою симулятора

Прямий ефір