Програма з вітрильного яхтингу для ветеранок та дружин захисників — безплатна реабілітація у Києві

Проєкт "Сила вітру". Скриншот: kanaldim.tv

У Києві для ветеранок та дружин захисників започаткували безплатну програму вітрильного яхтингу "Сила вітру". Це допомагає жінкам знизити тривожність та пришвидшити психологічну реабілітацію. Ініціаторкою проєкту стала спортсменка, яхтова капітанка з 10-річним досвідом Вікторія Потоцька. Більше про програму дізнавайтеся у матеріалі  "Ранку Вдома".

У столиці завдяки благодійному проєкту "Сила вітру" ветеранок, ВПО, дружин та вдів військових безплатно навчають яхтингу. Ініціаторкою цього неймовірного реабілітаційного проєкту стала спортсменка, яхтова капітанка з 10-річним досвідом Вікторія Потоцька.

"На вітрильній яхті ти думаєш лише про вітер. Нема телефонів, їх нічого не відриває, вони тільки ловлять вітер, дивляться на вітрило, думають, що вони мають зараз зробити.  Це така, як медитація, розрядка, нема тривожності, думки очищується", — каже керівниця благодійного проєкту "Сила вітру" Вікторія Потоцька.

Спортсменка — дружина військового, тому добре знає, якої підтримки нині потребують українські жінки.

"Я знаю, що таке бути дружиною військового. Їм потрібна постійна моральна підтримка. Дружина має надихати чоловіка, але де брати дружині цей ресурс? Ти теж вигораєш. Коли я почала займатися цим проєктом, це мене почало надихатися", — вважає яхтова капітанка

Крім дружин військових до безплатної реабілітації на воді, Вікторія залучила ветеранок та дружин загиблих героїв. Реалізація проєкту "Сила вітру" тривала понад рік. Навчання відбуваються у столичному яхт-клубі "Оболонь", який ради підтримав ініціативу. До команди долучились знайомі інструктори, спільнота яхтсменів і партнери, котрі допомогли втілити ідею життя.

"У нас є партнери, це Project Foundation, і ця програма реалізується в рамках проєкту "Сама собі ціль" за підтримки міжнародної агенції USAID", — каже Вікторія Потоцька.

Вікторія отримала понад 120 заявок на участь у проєкті. З них відібрали 16 жінок, котрі нині проходять курс навчання. Він розрахований на два з половиною місяці. У програмі шість теоретичних занять з вітрильництва, 10 тренувань на вітрильній яхті з професійним інструктором, а наприкінці — дружня регата. Також у реабілітацію ходить робота з психологом та майстер-клас.

"Називається він "Гроші на вітер", тобто як потім далі організувати своє життя, щоб в тебе були гроші не тільки на якісь побутові товари, а ще й на хобі. У нашому випадку — на вітер", — провадить спортсменка.

Перша група жінок благодійного проєкту вже пройшла теоретичні заняття і сьогодні в четверте виходить на воду. Неможливо не помітити, що кожна з них світиться від щастя, готуючи свою яхту до тренування.

Керівниця проєкту Вікторія Потоцька радіє, адже бачить позитивний результат від реабілітації. Жінка разом із партнерами продовжуватиме роботу, аби якомога більше українок мали можливість поспілкуватися з духовно близькими людьми.

Читайте також: Ініціатива "Плече побратима": ветерани проходять реабілітацію в парку екстремальних розваг

Прямий ефір