Допомогу військовим та переселенцям надають в Центрах життєстійкості — деталі

Центр життєстійкості в Харківській області. Фото: rubryka.com

З грудня 2023 року в Україні вже відкрили 162 Центри життєстійкості, де можна безплатно отримати психологічну допомогу. До кінця року їх має стати 200. Саме там надають безоплатну психологічну допомогу усім, хто її потребує, повідомила пресслужба Міністерства соціальної політики, інформує "Дім".

"У лютому Мінсоцполітики профінансувало 14 команд Центрів життєстійкості, а до серпня їхня кількість зросла до 162. Сьогодні в рамках проєкту виплачено майже 48 мільйонів гривень, а для повного фінансування програми в бюджеті закладено близько 430 мільйонів гривень", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що кошти йдуть на оплату праці фахівців центрів. Зараз це вже понад 700 спеціалістів — психологів, соціальних менеджерів та фахівців соціальної роботи. Нині Центри життєстійкості працюють у 200 громадах. Десятки тисяч українців уже отримали підтримку. У планах міністерства — збільшення кількості Центрів життєстійкості до 200 у 2024-му році та ще вдвічі — у 2025-му. 

У фокусі — підтримка військовослужбовців та їхніх родин, інтеграція внутрішньо переміщених осіб у громадах та запровадження програми ментального відновлення жінок задля повернення економічної активності.

Як повідомлялося, пілотний проєкт Міністерства соціальної політики реалізується в рамках Всеукраїнської програми ментального здоров’я "Ти як?" першої леді Олени Зеленської. Його завдання — допомогти кожній людині долати стрес, відновлюватися після кризових подій та, попри усі виклики, залишатися включеним у життя.

Читайте також: Оцифрування трудової книжки: причини скасування звернень назвали у ПФУ

Прямий ефір