"Не знаю, з чим це пов'язано, але без цього не можу": срібний призер Олімпіади-2024 Ілля Ковтун поділився своїм ритуалом

Ілля Ковтун. Фото: gettyimages.com

20-річний черкащанин Ілля Ковтун став срібним призером Олімпіади-2024 у вправах на брусах. У спецвипуску програми "Коло спорту" "Париж, Avenue Olympique" він поділився своїм ритуалом перед виступами.

Це друга Олімпіада в кар'єрі Іллі. На Іграх-2020 у Токіо він посів 11-те місце в особистому багатоборстві та став сьомим у командних змаганнях. На Олімпіаді-2024 заробив 15,500 балів, завдяки чому здобув "срібло". Атлет зізнається, що для успіху йому необхідно перед виконанням вправ рівно поставити взуття на підлозі.

"Це дуже визначна подія як і в моєму житті, так і в житті тренера та для України загалом. Прям ритуалів я не маю, але у мене є проблема — перед виступом на справі я беру свої капці та ставлю їх рівно біля справи. Не знаю, з чим це пов'язано, але я без цього не можу. Мені потрібно це зробити і лише після цього я можу йти виконувати свою комбінацію", — поділився Ковтун.

Читайте такожУкраїна завершила виступи на Олімпійських іграх із 12 медалями

Прямий ефір