Заявка на ремонт пошкодженого житла — зміни в програмі "єВідновлення"

Зруйноване житло на Миколаївщині. Фото: t.me/dsns_telegram

У програмі "єВідновлення" запровадили два оновлення. Відтепер українцям, чиє житло було пошкоджене через російську агресію, буде простіше податися на допомогу, інформує "Дім" з посиланням на портал "Дія". 

При заповненні заявки на отримання виплати можуть одразу замовити витяг про несудимість через "Дію". Це необхідно для підтвердження, що людина не скоїла злочинів проти національної безпеки.

"Раніше комісія місцевої влади, яка визначає суму компенсації, самостійно перевіряла інформацію про несудимість громадян. Це могло тривати декілька днів, а іноді й тижнів. Тепер цей процес автоматизовано й час очікування рішення комісії суттєво скорочується. Отримати витяг про несудимість через "Дію" можна за кілька хвилин, оскільки інформація генерується з реєстрів", — йдеться у повідомленні на порталі "Дія". 

Друге оновлення стосується тих, хто може подати заявку на допомогу.

"Відтепер подати заявку на допомогу до "єВідновлення" можуть законні представники власників пошкодженого житла. Це стосується випадків, коли власник неповнолітній чи недієздатний та має опікуна. Щоб подати заявку, треба звернутися в ЦНАП та надати підтверджувальні документи, що людина є законним представником. Кошти надійдуть на картку "єВідновлення", відкриту на ім’я законного представника", — пояснили у "Дії". 

Нагадаємо, програма "єВідновлення" запрацювала у травні 2023 року. За цей час 65 000 родин отримали кошти для ремонту пошкодженого житла на загальну суму в 7 млрд грн. Також 9 000 сімей отримали житлові сертифікати, а 3 000 вже реалізували їх та отримали нове житло замість знищеного через російську агресію. 

Читайте також: Міжнародний Реєстр збитків: українці зможуть повідомити про зруйноване житло онлайн і без акту обстеження

Прямий ефір