Доставка посвідчення водія за кордон доступна для українців у 30 державах, — МВС

Ілюстративне фото: informator.ua

Міністерство внутрішніх справ України загалом наразі забезпечило доставку посвідчення водія за кордон у 30 країн. Ця послуга є надзвичайно актуальною для українців, які проживають за кордоном, інформує "Дім" з посиланням на коментар заступника глави МВС Богдана Драп'ятого для "Дзеркала тижня"

"На початку року таку послугу надавали у 12 європейських країнах, а станом на липень 2024 року вона стала доступною в 30 країнах: Польщі, Чехії, Німеччині, Італії, Угорщині, Молдові, Словаччині, Румунії, Іспанії, Литві, Латвії, Естонії, Словенії, Хорватії, Чорногорії, Бельгії, Швейцарії, Швеції, Грузії, Португалії, Греції, Норвегії, Франції, Болгарії, Нідерландах, Туреччині, Австрії, Великій Британії, Фінляндії та Данії. "З початку поточного року здійснено 25 000 операцій", поінформував заступник глави МВС Богдан Драп'ятий.

За його словами, ця послуга є надзвичайно актуальною для українців, які проживають за кордоном і бажають обміняти посвідчення водія, термін дії якого закінчився або яке було втрачене чи пошкоджене, або у випадку, коли людина змінила прізвище.

Читайте також: Як обміняти чи відновити посвідчення водія онлайн — роз’яснення МВС

Прямий ефір