Найбільший в Україні безпілотник "Одіссей" евакуює поранених та перевозить зброю

"Одіссей". Скриншот: kanaldim.tv

Незвичний безпілотний апарат із гусеничними колесами "Одіссей" застосовують для евакуації поранених або для переміщення зброї. Він вже успішно інтегрований в українську армію. Це найбільший в Україні безпілотний апарат на гусеничному ходу, який виготовляє стартап українського підприємця Андрія Денисенка. Деталі — у матеріалі  "Ранку Вдома".

Цей незвичний транспортний засіб з гусеничними колесами називається "Одіссей". Його застосовують для евакуації поранених або для перевезення зброї. "Одіссей" вже успішно інтегрований в українську армію і неабияк допомагає нашим воїнам на полі бою. 

"Це найбільший в Україні безпілотник на гусеничному ходу, який наразі існує і використовується у війську. Він у десять разів дешевший за аналогічний продукт з Європи", — розповів гендиректор конструкторсько-виробничого бюро Андрій Денисенко. 

"Одіссей" виготовляє стартап українського підприємця Андрія Денисенка. Винахідник запевняє, що 800-кілограмовий безпілотник може зібрати за чотири дні у себе вдома. В умовах затримки міжнародної військової допомоги такі інновації для України —  справжня знахідка. 

"Ми боремося з величезною країною, яка не має обмежень у ресурсах, і ми розуміємо, що не можемо втрачати життя наших людей. Війна — це математика", — стверджує винахідник. 

Такі машини, як "Одіссей", на фронті планують використовувати як логістичні пристрої, міношукачі, рятувальні евакуатори або роботи-камікадзе. 

"Фактично, оператор "Одіссея" може сидіти у будь-якому місці. Головне, щоб там був доступ до інтернету. Місткість нашої батареї 11 кВт-годин. Це дозволяє безпілотнику проїхати 30 кілометрів на одній батареї", — резюмував Андрій Денисенко.

Наразі компанія Андрія Денисенка працює над новими оборонними проєктами. Один з них – розробка моторизованого екзоскелета, який збільшує силу воїна. Інший – створення спеціального транспортного засобу, що допомагає солдату перевозити спорядження та підійматися вгору по схилу.
Читайте також:Чи може Україна протистояти російській тактичній авіації — роз'яснення експерта

Прямий ефір