У Київському зоопарку святкують особливий ювілей — історія довгожителя Тоні 

Горила Тоні у Київському зоопарку. Фото: t.me/KyivCityOfficial

Єдина в Україні горила на прізвисько Тоні 8 серпня святкує свій день народження. На честь 50-річного ювілею горилі влаштують іменинний пікнік, повідомляє пресслужба Київського зоопарку, передає "Дім".

"Пікнік на честь свята триватиме чотири дні поспіль, на улюбленій зеленій фазенді, що на Острові звірів", — повідомили у зоопарку.

Подивитися, як Тоні ласує смаколиками, можна щодня, з 8 до 11 серпня, о 10:30. Вхід у зоопарк можливий до 17:00, перебування на території — до 18:30.

Повідомляється, що горилу Тоні доставили до Київського зоопарку у вересні 1999 року з Німеччини. У середньому горили живуть від 30 до 45 років. Тому Тоні є довгожителем.

Кілька років тому у Тоні почалися проблеми зі шлунково-кишковим трактом внаслідок надмірного набору ваги. На той час його маса тіла досягла 230 кг. Зоологи та ветеринари разом з європейськими колегами провели детальне обстеження та призначили лікувальну дієту й спеціальні фізичні вправи. Зокрема, з раціону горили виключили варене м’ясо, замінивши його на рослинні корми з низькою калорійністю.

Читайте також: У Київському зоопарку житимуть "штатні" сови української розвідки

Прямий ефір