Дружина полоненого "азовця" відкрила тату-салон у Києві

Ганна Біляєва. Скриншот: kanaldim.tv

Раніше тату-студія Wave мала іншу назву і локацію у Маріуполі. Тепер продовжує роботу у Києві. Разом з подругами студію відкрила дружина "азовця", який досі в полоні, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

29-річна Ганна родом з Луганська. У 2014 році через російську окупацію переїхала до Черкас, вступила до місцевого університету. Там познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком.

"Разом навчалася, у 2018-му році мій чоловік вирішив, що хоче піти в полк "Азов". Він почав тренуватися, я цю ідею підтримала", — пригадує власниця тату-студії Ганна Біляєва.

Подружжю довелося переїхати до Маріуполя і починати все з початку. У Черкасах Ганна працювала в музеї, займалася просвітницькою роботою, а у новому місці, зізнається, було важко знайти себе.

Якось чоловік нагадав Ганні, що вона завжди любила малювати, адже народилася в родині художників, а згодом подарував тату-машинку, розхідники. Так дівчина і вирішила змінити професійну діяльність. Завдяки підтримці коханого та близької подруги Катерини, яка вже мала досвід в тату, Ганна опанувала нову професію. З часом дівчата відкрили у Маріуполі тату-студію.

"Ми знімаємо окреме приміщення з окремим входом, переїжджаємо буквально за добу та починаємо працювати вдвох. Відкриваємо студію і називаємо її winerabbit", — додає Ганна.

Першими клієнтами були військові та друзі, а пізніше про студію дізналися місцеві мешканці. Дівчата запрошували інших майстрів, розвивалися та раділи своїм успіхам, поки Росія все не зруйнувала. Від студії нічого не залишилося.

На початку повномасштабного вторгнення дівчата встигли виїхати з міста. Ганна постійно спілкувалася з чоловіком, але зв'язок погіршився, коли воїн опинився на "Азовсталі". Пізніше дізналася, що її коханий потрапив у полон.

Ганна довго не могла прийти до тями. Облаштуватися в столиці допомагали побратими, знайомі та друзі. З часом жінка зібралася силами й вирішила повернутися до справи, за яку усім серцем вболівав її чоловік.

До столиці приїхала Катерина, долучилася ще одна подруга. Вже втрьох почали все з початку. Нова студія стала місцем підтримки й сили. Сюди часто приходять захисники та дружини військовополонених.

Нині Ганна мріє про повернення чоловіка з полону, а щоб не занепадати духом, розвиває власну справу і допомагає іншим жінкам впоратися з горем.

Читайте також: У кав’ярні родини "азовця" навчатимуть такмеду

Прямий ефір