Під Бахмутом відірвало ліву руку та посікло ногу — історія захисника, який чекає на протезування

Олексій Чуб. Скриншот: kanaldim.tv

Олексій Чуб став на захист країни ще у 2014 році. З початком повномасштабної війни він доєднався до 93-ї бригади першого мотопіхотного батальйону. Чоловік воював на гарячих напрямках і неподалік Бахмута отримав важке поранення. Йому відірвало ліву руку, уламками посікло ногу, захисник втратив багато крові. Потім було багато шпиталів та кілька операцій. Зараз воїн чекає на остеоінтеграцію. Детальніше його історію розповідається у "Ранку Вдома".  

Олексій Чуб народився на Дніпропетровщині. Працював на шахті гірником та гірничим майстром. Робота була важкою, тож чоловік мав добру фізичну підготовку. 2014 року Олексій став на захист країни. 

"Під час бойових виходів бувало таке, що ми до чотирьох днів проводили без їжі. На це просто не було часу: то по тобі обстріл, то тебе штурмують. На щось відволікся — спрацював снайпер. Ще у 2014 році я зрозумів, що там твій найкращий друг — це лопата. Чим більше копаєш, тим довше будеш живим", — каже військовий.

З початком повномасштабної війни Олексій доєднався до 93-ї бригади першого мотопіхотного батальйону, де виконував обов'язки командира взводу. Воював на гарячих напрямках і неподалік Бахмута отримав важке поранення — йому відірвало ліву руку, а уламками посікло ногу. Захисник втратив багато крові. 

Обстріли не припинялися ні на мить, тож хлопці розуміли — евакуації може й не бути. Проте побратими прорвалися через мінне поле до стабілізаційного пункту. Лікарі зробили все, щоб врятувати військового. Потім було багато шпиталів та кілька операцій. Олексій має високу ампутацію руки, тож для нього найкращий варіант — остеоінтеграція. Героя оперував відомий у світі хірург-ортопед, засновник методу двоетапного остеоінтегративного протезування кінцівок, шведський професор Рікард Бранемарк.

Наразі Олексій перебуває  у спортивно-реабілітаційному центрі TYTANOVI та чекає на протезування. Держава виділяє на протез 1 млн 900 тисяч гривень, а протез коштує близько 4,5 млн. Благодійники оголосили збір на протез для Олексія. Допомогти герою можна, відсканувавши QR-код. Поки що боєць вчиться користуватися протезом на спеціальному стенді, постійно тренується у спортивному залі, бере активну участь у змаганнях для ветеранів. 

Олексій вже кілька разів їздив на фронт до побратимів у якості волонтера. Отримавши біонічну руку, планує побачити рідних, а потім йти служити далі. Пораненим захисникам чоловік радить не втрачати надії і вірити у краще.

Читайте також:

Прямий ефір