Кіно, в якому я завжди хотів зніматися, — актор Сергій Стрельников про "Довбуша"

Сергій Стрельников у фільмі "Довбуш" режисера Олеся Саніна

У програмі "КіноХаб" на телеканалі "Дім" актор Сергій Стрельников розповів, як потрапив до акторського складу фільму "Довбуш". Стрельников виконав роль Олекси Довбуша.

Всеукраїнська прем'єра "Довбуша" Олеся Саніна відбулася 24 серпня 2023 року на День незалежності України. Це один із наймасштабніших і найдорожчих українських фільмів з бюджетом у 120 млн гривень. Стрічка оповідає про повстанський рух карпатських опришків на чолі з Олексою Довбушем у XVIII столітті. Ніякої "магії" щодо отримання ролі не було, каже Сергій Стрельников. Йому запропонувала участь у проєкті кастинг-директорка Алла Самойленко.

"Алла Самойленко запросила зустрітися з [режисером] Лесем Саніним. Ми зустрілися з Лесем. Він подивився на мене, і каже, що буде знімати кіно про Довбуша, що там буде просто грандіозне фізичне навантаження і потрібна витривалість — як акторська, так і фізична. Лесь сказав, що йому треба актор, який буде впевнений, що він по дорозі не зламається. Він каже: я гадаю, що, з урахуванням вашого акторського досвіду, ви впораєтеся", — поділився актор.

Стрельников зізнався, що коли погодився на роль і прийшов після того додому, то вперше затанцював від радості. 

"Бо "Довбуш" — це те кіно, в якому я завжди хотів зніматися. Це саме те, заради чого, в цілому, я прийшов в кіно. Це те, на що я налаштувався завжди, на що я заточувався. І воно прийшло", — каже він. 

Зйомки "Довбуша" розпочалися у 2018 році. Для фільмування спеціально побудували або відновили понад 20 локацій, а у наймасштабніших сценах брали участь 500 людей. Близько 30 країн купили права на показ цієї української стрічки.

Читайте також: "КіноХаб": топ прем'єр 2024 року та найкасовіші фільми України

Прямий ефір