Заяву на призначення пільг замість ветерана можуть подавати члени його родини — ПФУ

Пенсія в Україні. Фото: korrespondent.net

Спрощену заяву на призначення пільг за потреби можуть подавати члени родини ветерана. Це можна зробити особисто, або передати заяву поштою, або на порталі Пенсійного фонду, інформує "Дім" з посиланням на ПФУ.

"За потреби подати заяву на призначення пільг замість ветерана війни можуть члени його родини. До них належать, зокрема, чоловік, дружина, непрацездатні батьки, неодружені повнолітні діти, визнані особами з інвалідністю з дитинства II групи, особа, яка проживає разом з особою з інвалідністю внаслідок війни I групи та доглядає за нею, за умови, що особа з інвалідністю внаслідок війни не перебуває у шлюбі", — повідомляють у ПФУ.

У межах експериментального проєкту замість двох окремих заяв подається одна спрощена — про взяття на облік та про надання пільг.

У ПФУ нагадують, що подати документи можна в один зі способів: особисто — через сервісні центри Фонду, уповноважених посадових осіб виконавчого органу сільської, селищної, міської ради відповідних територіальних громад, центри надання адміністративних послуг; поштою або онлайн —  через вебпортал електронних послуг Пенсійного фонду, мобільний застосунок "Пенсійний фонд", або через "Дію".

Читайте також: Нова виплата Героям України від ПФУ: хто і коли може її отримати

Прямий ефір