В Україні розмінували ще 30 000 гектарів сільгоспземель 

Знешкодження мін. Фото: Getty Images

В травні 2024 року підрозділи урядових та неурядових операторів протимінної діяльності обстежили майже 31 000 гектарів земель сільгосппризначення. Лише у Херсонській області очистили 26,9 тисячі гектарів, інформує "Дім" з посиланням на Урядовий портал.

Усього з початку 2024 року демінери обстежили більш як 146 000 гектарів сільгоспземель, повернули в господарську експлуатацію понад 137,8 тисячі гектарів, повідомив заступник Міністра економіки Ігор Безкаравайний.

"Обстеження та очищення земель цього року прискорилось, якщо порівнювати з минулим. Добрий приклад якісно налагоджених процесів демонструє Херсонська обласна військова адміністрація, яка побудувала ефективну координацію всіх операторів, що працюють в області. Завдяки цьому там за травень вдалося повернути в експлуатацію земель, площа яких удвічі перевищує площу самого міста", — додав Ігор Безкаравайний.

Нагадаємо також, що в травні Уряд дав старт програмі компенсацій сільгоспвиробникам, які купуватимуть послуги з розмінування своїх земель. Це важливий крок до створення прозорого ринку послуг розмінування та пришвидшення очищення території України. 

Читайте також: Реєстр забруднених вибухонебезпечними предметами земель створять в Україні — подробиці

Прямий ефір