Посольство Італії передало музичні інструменти постраждалому від російських бомбардувань коледжу

Музичні інструменти від посольства Італії. Фото: mcip.gov.ua

Два цифрових піаніно, тромбон, тубу та валторну передало Міністерству культури та інформаційної політики Посольство Італійської Республіки в Україні. Їх передадуть до Харківського музичного фахового коледжу ім. Б. М. Лятошинського, який постраждав від російських бомбардувань, інформує "Дім" з посиланням на МКІП.

"Для нас це символ солідарності Італії з Україною, жест підтримки від Італії. Наша солідарність виявляється також і в культурному секторі. Хотів би подякувати всім, хто був причетний до організації цього заходу", — сказав Надзвичайний і Повноважний Посол Італійської Республіки в Україні Й. В. П’єр Франческо Дзадзо. 

Проєкт ініційований італійською асоціацією 4 Elements AssociAction. Таким чином вона хотіла продемонструвати солідарність з Україною та, зокрема, Харківським музичним фаховим коледжем ім. Б. М. Лятошинського, що сильно постраждав від російських бомбардувань.

Головною героїнею та амбасадоркою проєкту є українська скрипалька Віра Литовченко. Про неї зняли документальний фільм, який представлятимуть на різноманітних культурних заходах, телеканалах, щоб продовжити збір коштів для ліцею та сприяти почуттю відповідальності, до будь-якої форми мистецтва.

Читайте також: Національний музей гончарства представив унікальну колекцію творів сучасної кераміки

Прямий ефір