Херсонський художній музей ідентифікував 80 робіт, які викрали росіяни

"Косарі" Марії Шнайдер-Сенюк

Херсонський художній музей ідентифікував 80-ту роботу, яка була викрадена росіянами. Вона потрапила в кадр під час зйомок пропагандистського сюжету для росТВ. Про це повідомив Укрінформ, передає "Дім"

"Фрагмент картини, який потрапив у об’єктив при зйомках двох пропагандистських сюжетів у Центральному музеї Тавриди у серпні та вересні 2023 року, дозволив нам ідентифікувати 80-ту роботу, яка була викрадена окупантами з колекції Херсонського художнього музею разом з більш ніж 10 тисячами інших творів мистецтва і зараз незаконно перебуває у Криму", — йдеться у повідомленні музею.

Йдеться про роботу Марії Шнайдер-Сенюк (1936 р.н.) "Косарі". Волинянка за народженням та херсонка за долею, Марія Шнайдер-Сенюк знана майстриня гобелену та родоначальниця цілої художньої династії, вона плекає українську народну традицію в усіх проявах своєї творчості, оспівує образ рідної землі у гобеленах, живописі та графіці. Усі її роботи присвячені Україні.

Читайте також: "Видатні досягнення в документалістиці": режисера "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова номінували на премію Американської гільдії режисерів 

Прямий ефір