Отримав біонічний протез руки та повернувся до побратимів на фронт — історія бійця з позивним "Моряк"

"Моряк" демонструє біонічний протез. Фото: facebook.com/unbroken.ua

31-річний миколаївець отримав біонічний протез руки у львівському центрі "Незламні". Після реабілітації "Моряк" повернувся до побратимів на фронт. Мультидисциплінарна команда лікарів прискіпливо вивчала його можливості й здатність виконувати бойові завдання. Зрештою бійцю дозволили повернутися в стрій, повідомили у реабілітаційному центрі, інформує "Дім".

Чоловік третину життя провів у плаванні, був штурманом вантажного судна. За понад 10 років встиг побачити весь світ. Війна застала його в Миколаєві. Судно саме зайшло в порт, щоб завантажити товар на експорт, але так і не відправилося у плавання — почалася війна. Штурман спершу записався в сили територіальної оборони Миколаєва, а згодом вступив у лави 3-ї окремої штурмової бригади ЗСУ. 

"Важке поранення "Моряк" отримав наприкінці серпня 2023 року під час виконання бойового завдання поблизу Андріївки, що на Бахмутському напрямку. Тоді він з побратимами висувався на позиції. Ворог почав артилерійський обстріл. Снаряд влучив прямо в машину наших захисників. Уламок боєприпасу повністю відтяв руку бійця", — йдеться у повідомленні реабілітаційного центру.

Боєць побував у кількох шпиталях, де стабілізували стан пораненого та провели первинні операції задля формування кукси. Для подальшого лікування та протезування бійця скерували у Львів — у центр "Незламні". Після заживлення ран, мультидисциплінарна команда ухвалила рішення встановити захисникові максимально функціональну штучну кінцівку.

Біонічний протез руки боєць зміг отримати завдяки спільному проєкту Центру та благодійної платформи dobro.ua Протези для Незламних. За чотири місяці реабілітації боєць повністю відновився й освоїв свою нову руку.

"Я живий і маю залізну руку, ніщо не заважає повернутися до побратимів", — зізнався "Моряк".

До слова, збір на біонічні руки для захисників триває. 

Також цікаво: Втрата кінцівок і російський полон — історія 21-річного військового Данила Мельника

Прямий ефір