Постраждалі від підриву Каховської ГЕС отримали понад 200 мільйонів гривень допомоги — Мінреінтеграції

Затоплений Херсон внаслідок підриву Каховської ГЕС. Фото: gettyimages.com

У перший день повномасштабного вторгнення Росії 24 лютого 2022 року окупанти захопили Каховську ГЕС, замінували і підірвали 6 червня 2023-го. У 2023 році громадянам, котрі постраждали від підтоплення, виплатили понад 200 мільйонів гривень фінансової допомоги. Про це повідомило Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, передає "Дім".

"Минулого року фінансову підтримку від держави у розмірі 5000 гривень на особу отримали понад 23 000 жителів Херсонщини та Миколаївщини на загальну суму більш ніж 115 мільйонів гривень", — ідеться у повідомленні.

Від міжнародних організацій постраждалим жителям цих регіонів було виплачено допомогу ще на понад 88 мільйонів гривень. Майже 13 400 жителів двох областей отримали по 6600 гривень.

У Мінреінтеграції нагадали, що допомога виплачувалася особам, які на момент підриву ГЕС проживали (були зареєстровані або задекларовані) у населених пунктах Миколаївської та Херсонської областей, що зазнали підтоплення.

Читайте також: Понад 90% українських підприємств перезапустили роботу з початку повномасштабного вторгнення — Свириденко

Прямий ефір