Українських пілотів поділили на три групи в рамках програми навчання на F-16

Навчання на винищувачах F-16. Скриншот: kanaldim.tv

Українські пілоти та фахівці з технічного обслуговування були поділені на три групи в рамках програми навчання на F-16. Підготовка фахівців відбувається у п'яти західних країнах. Про це розповів перший заступник міністра оборони України Олександр Павлюк у Telegram, передає "Дім".

"Кожна країна робить свій внесок. Це не лише гарантії надання літаків, а й допомога з боєприпасами та всім необхідним для ефективного захисту українського неба завдяки F-16", – наголосив Александр Павлюк.

Він уточнив, що зараз українці проходять навчання за кількома програмами. Молоді пілоти здійснюють навчальні польоти за міжнародними програмами у Великій Британії, щоб надалі перейти до перенавчання на літаки F-16. Досвідчені пілоти та наземний персонал проходять перенавчання на літаки F-16 у Данії та США. Третя група українських пілотів та авіаційного персоналу підвищує рівень володіння спеціалізованою авіаційною англійською мовою у Великій Британії, Канаді, Польщі та США.

У міністерстві також зазначили, що станом на початок січня 2024 року, окрім США, Польщі, Канади, Великобританії та Данії, до "Авіаційної коаліції" входять ще дев'ять держав.

Також цікаво: Українські пілоти навчатимуться на норвезьких винищувачах F-16

Прямий ефір