Українці забронювали понад 500 житлових сертифікатів за програмою "єВідновлення" — Мінцифри

Зруйнований будинок. Фото: dsns.gov.ua

Українські родини, які втратили свій дім через російську агресію, найближчим часом зможуть переїхати в нове житло. Вже 508 сімей забронювали житлові сертифікати на нові домівки за програмою "єВідновлення". Перший такий документ реалізувала родина з Гостомеля, яка отримала новий дім у Бучі. Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації України, передає "Дім".

Українці вже подали понад 8 тисяч заяв про зруйноване майно в "Дії", щоб отримати компенсацію за програмою "єВідновлення" й придбати нову квартиру чи будинок. Уже згенеровано понад 2 000 сертифікатів на суму в понад 3,6 млрд гривень.

"Щоб скористатися сервісом, необхідно повідомити про зруйноване майно в "Дії" та подати заяву на "єВідновлення". Далі зачекати, поки комісія органу місцевого самоврядування визначить суму компенсації, та одержати житловий сертифікат у застосунку. Після цього вибрати нове житло, домовитися з продавцем, та забронювати кошти", — йдеться у повідомленні.

Протягом 5 робочих днів у"Дії" з'явиться підтвердження, що кошти заброньовані. Тоді потрібно припинити право власності на знищене житло та оформити угоду купівлі-продажу. 

"Упродовж наступних 5 днів кошти надійдуть продавцю нерухомості — і ви законний власник нової домівки", — пояснили у Мінцифрі. 

Нагадаємо, послугу компенсації за знищене майно розроблено Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури спільно з Міністерством цифрової трансформації за підтримки USAID / UK aid.

Також цікаво: Виконає бойове завдання, підвезе провізію та боєприпаси: українські розробники презентували універсального робота

Прямий ефір