Мстислав Чернов вийшов на сцену "Оскара" в костюмі з прихованим написом "Свобода"

Мстислав Чернов. Фото: gettyimages.com

Спеціально для церемонії нагородження "Оскара" український бренд Indposhiv виготовив для Мстислава Чернова класичний чорний костюм. Однак найважливішу деталь образу не можна було помітити під час трансляції — слово "свобода", написане жовтим кольором на блакитній підкладці, з посиланням на Instagram бренду інформує "Дім".

Бренд Indposhiv 15 років спеціалізується на класичному чоловічому одязі. Після церемонії нагородження "Оскар-2024" вони опублікували приховану деталь смокінгу, який створили у профільній для себе технології bespoke для режисера документальної стрічки "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова.

"Перед нами стояла задача створити костюм, який би дотримувався дрес-коду події, але також відображав те, що війна не закінчилася та наша боротьба триває. Смокінг, за відчуттями Мстислава, занадто святковий одяг, тому ми вирішили зупинитися на класичному чорному костюмі", — розповіла засновниця Indposhiv Катерина Возіанова.

Стрічка отримала премію "Оскар" у категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм".

Фільм "20 днів у Маріуполі" створили члени команди Associated Press, які стали останніми міжнародними журналістами в оточеному Маріуполі. Вони продовжили роботу в облозі та зафіксували кадри, які пізніше стали визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахи російських злочинів. Це також режисерський дебют воєнного кореспондента (з досвідом у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, Секторі Газа, Афганістані), фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.

Читайте також: "20 днів у Маріуполі" повертається у національний прокат: де і коли дивитися

Прямий ефір