"20 днів у Маріуполі" повертається у національний прокат: де і коли дивитися

Кадр зі стрічки "20 днів у Маріуполі"

Оскарівський лауреат, документальний фільм "20 днів у Маріуполі" повертається у національний прокат з 14 березня. Після стрічка з'явиться на кількох українських стримінгах, з посиланням на компанію "Артхаус Трафік" інформує телеканал "Дім".

Стрічка отримала премію "Оскар" у категорії "Найкращий повнометражний документальний фільм". Напередодні творці картини Мстислав Чернов, Євген Малолєтка та Василиса Степаненко отримали Шевченківську премію в номінації "Публіцистика, журналістика". Стрічка також вважається найкасовішим документальним фільмом в українському прокаті — загальні збори в Україні становлять понад 2 мільйони гривень. 

Повторний прокат картини обмежений — подивитися її можна буде у короткий проміжок часу лише в обраних кінотеатрах Києва, Львова, Дніпра, Харкова, Одеси, Луцька, Рівного, Чернівців, Броварів, Гатного, Дрогобича, Олександрії, Бучі, Умані, Софіївської Борщагівки, Івано-Франківська, Нововолинська, Вінниці, Хмельницького, Кременчука, Кам’янця-Подільського, Узина, Білої Церкви, Ніжина, Вишневого, Кривого Рога, Коломиї, Ізмаїла, Сум, Черкас, Запоріжжя, Житомира. На деяких майданчиках відбудуться лише разові покази в окремі дні. Актуальний перелік кінотеатрів можна побачити на сторінці фільму (список оновлюється).

Фільм "20 днів у Маріуполі" створили члени команди Associated Press, які стали останніми міжнародними журналістами в оточеному Маріуполі. Вони продовжили роботу в облозі та зафіксували кадри, які пізніше стали визначальними образами війни: смерті дітей, масові поховання, розбомблений пологовий будинок та інші жахи російських злочинів. Це також режисерський дебют воєнного кореспондента (з досвідом у Сирії, Нагірному Карабасі, Лівії, Іраку, Секторі Газа, Афганістані), фотографа, відеографа та письменника Мстислава Чернова.

Читайте також: Перший "Оскар" України: "20 днів у Маріуполі" отримав нагороду як найкращий документальний фільм

Прямий ефір