2 березня на телеканалі "Дім" відбудеться прем'єра стрічки "Присвячення Єві"

Кадр із фільму "Присвячення Єві"

У суботу, 2 березня, о 20:30 на телеканалі "Дім" відбудеться телевізійна прем'єра фільму Сергія Сторожева "Присвячення Єві". Вперше стрічку було презентовано на Одеському міжнародному кінофестивалі у 2023 році. Режисер і сценарист працював над картиною під час повномасштабного вторгнення.

"Ми почали підготовку до зйомок у березні 2022 року, коли ще більша частина Київської області була в окупації. Але ми зрозуміли, що рано чи пізно буде інформаційний вакуум та вакуум на емоції, яких люди будуть потребувати. Його треба було чимось заповнювати. Тим паче зараз, коли велика частина кінематографістів вступила до лав оборони, інші, які не на фронті, повинні фіксувати події, що відбуваються в країні", — розповів Сергій Сторожев.

За сюжетом, провінційний журналіст приїжджає до відомого письменника і Нобелівського лауреата писати інтерв’ю про його новий роман. Поступово їхня розмова розкриває цілу низку таємниць, які пов’язують цих двох чоловіків з однією жінкою. Головні ролі у стрічці зіграли Стас Боклан та Дмитро Суржиков.

Ідея фільму побудована на основі пʼєси Еріка-Емманюеля Шмітта "Загадкові варіації", яка була створена 1995 року спеціально для бенефісу Алена Делона.

"Присвячення Єві" — це камерна історія. Два актори, одна локація. У цьому фільму на перший план виходять історія, гра акторів і зміст, який хоче донести автор до глядача. Картина створена таким чином, щоб телеглядач відчув себе прихованим спостерігачем за подіями", — прокоментував режисер фільму.

  • Виробник стрічки: Ukrainian Producers Hub.
  • Режисер-постановник: Сергій Сторожев
  • Оператор-постановник: Євгеній Кирей
  • Продюсери: Юрій Артеменко, Ольга Пантелеймонова
  • Художник-постановник: Віктор Донцов
  • Автор сценарію: Сергій Сторожев

Дивіться фільм "Присвячення Єві" в ефірі та на сайті каналу "Дім" наживо 2 березня о 20:30

Прямий ефір