7 секретів Світлани Леонтьєвої, як зберегти гармонію в стосунках 

Світлана Леонтьєва. Скриншот: kanaldim.tv

Ведуча програм "Точка опори" та "Код ідентичності" на телеканалі "Дім" Світлана Леонтьєва вже багато років щаслива у шлюбі з Сергієм Нагорянським. В інтерв'ю журналу Viva! вона поділилася 7 секретами-лайфхаками, як зберегти гармонію в стосунках.

Прагнення гармонічних стосунків у стосунках — звичайна мрія кожної пари. Світлана Леонтьєва наголошує, що гармонія в парі залежить від обох закоханих і це робота для двох. 

"Особисто я переконана, що у жінки тут сольна партія. Бо створювати гармонію — це наше, жіноче. Від гармонійного кольору посуду, з якого ви щоранку снідаєте, до гармонії вітання після тяжкого виснажливого дня. Гармонію народжує любов! Саме це почуття спонукає чути кохану людину, оберігати її від негараздів, дослухатися до її побажань", — поділилася Світлана.

7 секретів Світлани Леонтьєвої, як зберегти гармонію в стосунках 

  1. Спочатку — усмішка і поцілунок. Як би тяжко вам не було, ніколи не зустрічайте, не починайте розмову з коханим з претензій, дорікань, поганих новин. Спочатку поцілунок і фраза: "Як же я рада тебе бачити/чути".
  2. Цікавтеся його/її захопленнями. Навіть якщо не любите футбол, оперу чи реп, чи нічого не розумієте у зброї, з якою він працює щодня, подивіться на його хобі детальніше. Поцікавтеся, послухайте, спробуйте зрозуміти. Врешті-решт спитайте — чому? Сходіть з коханою людиною на футбол чи в оперу.
  3. Слухайте. Спочатку не перебиваючи дослухайте, що він/вона хоче вам сказати. Стримайте себе і свої слова. Хвилинне мовчання в розмові іноді робить дива.
  4. Не з'ясовуйте стосунків. Гарячі емоції зазвичай ні до чого хорошого не приводять. Краще витримати паузу, заспокоїтися і, якщо вас за годину ще турбує та проблема, а він/вона не хоче відповісти на ваше питання — напишіть листа/повідомлення, де спокійно поясніть, що вам не подобається і чому. А тоді приймайте рішення. Може, це взагалі не ваша людина...
  5. Проводьте час разом. Лише удвох, без галасливої компанії друзів чи знайомих. Навіть якщо не галасливої. Особливо, якщо він/вона приїздить до вас на коротку відпустку. Просто підіть чи поїдьте кудись тільки вдвох. Навіть мовчання і тихе споглядання гарних краєвидів Качанівки чи Уманського парку додасть вашим стосункам гармонії. Не кав'ярня чи кіно, а спілкування наживо.
  6. Робіть маленькі приємності і не чекайте подяки. Купіть його/її улюблену шоколадку і покладіть на його/її телефон чи книжку, яку він/вона читає. Киньте смішну картинку на телефон або приготуйте його/її улюблений пиріг. Просто так, не до свята. Дрібничка, а приємно. Може, й він/вона захоче здивувати вас у відповідь.
  7. Ніколи не лягайте спати, не помирившись. Прикрості, образи, гарячкові слова й емоції так боляче ранять нам серця. Та коли ми в стані сварки, самі від цього дуже страждаємо. Як би важко не було, варто навчитися прощати. Варто обійняти і поцілувати перед сном, відправити віртуальні поцілунки, голосове повідомлення, а вже потім дати зрозуміти, може й жартома, що зачепило.

Прямий ефір