В Україні працює понад 12 тисяч пунктів незламності: де знайти найближчий 

Українці ринулися заряджати гаджети у "Пунктах незламності". Фото: dsns.gov.ua

Регіони продовжують роботу з підготовки та посилення пунктів незламності. Все для того, аби у випадку кризових ситуацій люди могли знайти світло, воду, тепло та доступ до інтернету. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України у Facebook, передає "Дім". 

"В окремих областях прогнозують до 25° морозу. Ми маємо розуміти наскільки готові пункти, які вже працюють. Перевіряємо наявність всього функціоналу та комплектацію", — прокоментував віцепрем'єр-міністр з відновлення України Олександр Кубраков.

Нагадаємо, по Україні вже працюють 12 596 пунктів незламності, ще понад 700 готові до відкриття у разі необхідності. Міністерство у 2023 році перевиконало план з кількості необхідних пунктів незламності, таким чином забезпечивши необхідне число пунктів для кожної області.

У застосунку "Дія" доступна карта пунктів незламності. Її можна завантажити та користуватися навіть у випадку відсутності зв'язку. З міркувань безпеки геолокації пунктів не відображаються в Херсонській, Донецькій, Запорізькій, Луганській та частково Харківській, Чернігівській, Дніпропетровській і Миколаївській областях.

Також цікаво: Який вигляд має "Зимова країна" — новорічна казка на ВДНГ

Прямий ефір