Відбір на Євро-2024: національна збірна України провела складні матчі жовтневого періоду кваліфікації

Михайло Мудрик. Фото: facebook.com/uafukraine

Жовтень — час українського футбольного врожаю. Зібрано багато, ще й зіграно красиво. Голи, що доводили перемоги, є плодами розумної майстерності. У другому місяці осені важливі матчі вигравала не лише головна національна збірна. Завдання здобути максимум — успішно виконане, йдеться у програмі "Коло спорту" на каналі "Дім".

Національна збірна України провела складні матчі жовтневого періоду кваліфікації чемпіонату Європи. Дві перемоги над Північною Македонією та Мальтою — це надважливі звитяги у боротьбі за вихід на Євро-2024. Добре те, що добре закінчується, але Мальта знову змогла створити проблеми українській збірній — острів'яни забили першими, але на цей гол та інші моменти мальтійців знайшлась більш ніж впевнена відповідь завдяки вищому класу суперника. Тиск українців призвів до курйозних дій захисника мальтійців, який вразив власні ворота. Мудрика зупинили у штрафному майданчику лише порушенням правил, і пенальті результативно виконав Довбик

"В першому таймі були наші проблеми, коли ми програвали боротьбу, пропустивши перший м'яч. Але ми повернулись в гру. Так, гра була дуже важкою, але результат був дуже важливий. Я вдячний гравцям, що вони здобули цей результат. Але ми повинні покращувати нашу гру", — прокоментував головний тренер національної збірної з футболу Сергій Ребров.

Як і в матчі проти Північної Македонії, де відзначився Судаков, автором дебютного м'яча у складі збірної на Мальті став Мудрик. Михайло виконав удар, який затвердив перевагу збірної України, а ще отримав оплески всієї футбольної Європи. 

"Це дуже важливий крок для Михайла. Він забив, він дуже багато намагався, створював моменти і для себе, і для своїх партнерів. Дуже важливі три очки. Ми усі привітали Михайла", — додав Ребров.

Віримо, що вітати Михайла в 2023 році доведеться ще не раз. Остання гра України проти Італії у листопаді — це момент істини у групі відбору. Формуванню цього визначення допомогла Англія, яка здолала італійців у Лондоні. Але у разі виграшу Італії в передостанньому турі у матчі проти Північної Македонії українській національній команді бажано впевнено перемогти італійців 20 листопада в німецькому Леверкузені. Про шанси відібратися на Євро завдяки плей-офф Ліги націй поки що говорити не варто. Це рівняння з багатьма невідомими.

Більше з "Кола спорту":

Прямий ефір