"Дніпро-1" і "Динамо" не змогли подолати кваліфікацію клубних турнірів УЄФА

ФК "Зоря". Фото: facebook.com/FCZoryaLuhansk

Без футбольних клубів із Дніпра і Києва пройдуть змагання УЄФА цього сезону. Чинний срібний призер української Прем'єр-ліги послідовно провалився у кваліфікаційних раундах трьох турнірів. Останньою невдачею "Дніпра-1" стала поразка від словацького "Спартака" з Трнави у плей-оф Ліги конференції. Про український футбол та його позицію у таблиці коефіцієнтів УЄФА розповідається у програмі "Коло спорту" на каналі "Дім".

На цьому ж етапі там зупинилося і "Динамо". Кияни двічі поступились турецькому "Бешикташу". Захист забагато помилявся, напад замало забивав — прості причини болючих невдач. 

У групі Ліги конференції гратиме лише "Зоря". Луганці обіграли празьку "Славію" 2:1, однак поступилися за підсумком матчів плей-оф. "Зоря" виступатиме у третьому за рівнем євротурнірі. Однак серед суперників луганців вельми відомі і титуловані клуби: бельгійський "Гент", "Маккабі" з Тель-Авіва і "Брейдаблік" — чемпіон Ісландії. Початок змагань відбудеться 21 вересня.

За підсумками матчів-відповідей раунду плей-оф кваліфікації єврокубків Україна посідає 17-ту позицію таблиці коефіцієнтів УЄФА.

Більше з "Кола спорту":

Прямий ефір