"Стало важче писати пісні": на знімальному майданчику #Муз_оборони Positiff розповів про зміни у творчості та житті

Positiff. Скриншот: kanaldіm.tv

Український співак і музикант Positiff став гостем програми #Муз_Оборона на телеканалі "Дім". За лаштунками проєкту артист пояснив, чому під час повномасштабної війни для нього так важлива музика, розповів, які зміни відбулися у його творчості за останні 1,5 роки і що подарував йому цей нелегкий час.

Творчість для співака зараз — це зброя, культурний супротив і трамплін для того, щоб далі існувала красива, креативна, особлива нація, у якої є свої візитні картки. А музика є її невід'ємною частиною.

"Музика живе в нас кожного дня. Кожен військовий сьогодні обирає свою пісню, яка мотивує його йти у бій. Це важливо для них! Я знаю, що деякі мої пісні мотивують їх. Крім того, пісня — це мотивація для суспільства", — каже Positiff.

На початку повномасштабного вторгнення артист вбачав своїм головним завданням написати пісні, які б давали силу та натхнення слухачам. Зараз він змінив вектор творчості з мотивації на більш розважальний контент.

"Мотиваційних пісень вже достатньо, проте не слід забувати те, що для кожного артиста пісня має бути картиною, яка існуватиме вічність і після його смерті, і зі зміною поколінь, щоб кожен у цій пісні знаходив щось для себе. Зараз стало важче писати пісні. Зараз набагато складніше, але цікавіше будувати правильний зміст. Проте, я знаю, що для кожного артиста це є ціллю — зробити так, щоб твоя пісня спрацювала у позитивному напрямку", — розповів він.

Наразі виконавець із новою командою готовий підкорювати український шоу-бізнес і дарувати меломанам цікавий і якісний контент. Positiff зізнаєтся, що війна сильно змінила його оточення.

"А ми знаємо, що саме оточення формує людину. Десь на початку війни ми "знайшлися" з тими людьми, з якими я навіть не думав, що мене взагалі може зв’язати доля. Зараз це все дійсно працює в позитивному напрямку. Зміни відбулися не лише у публічних діячів, а і у всіх українців. Ми дуже змінилися — це прослідковується в кожній людині, в кожній сім’ї. Ми змінилися і лише в кращий бік, я в цьому впевнений! Особисто я дуже вдячний тим, хто мене підтримав і я теж підтримую всіх людей, які діють взаємно і щиро", — каже артист.

Читайте також: "Війна перевіряє нас на міцність": Positiff розповів про місію артистів та свої хіти "Небо нахилю" і "Спалахи" у #Муз_Обороні

Прямий ефір