Дійде до океану: військовий зібрав 500 тисяч гривень на протези українцям 

Петро Скрипка. Скриншот: kanaldim.tv

Понад 500 кілометрів пішки подолав колишній військовослужбовець Петро Скрипка, щоб зібрати кошти на біонічні протези постраждалим від війни оборонцям та дітям. "Ранок Вдома" застав марафонця на привалі за 140 кілометрів від місця призначення. Герой матеріалу поділився планами.

Петро Скрипка родом з Кропивницького, а останні роки жив і працював у столиці. Коли почалася велика війна, не вагаючись, пішов добровольцем на захист Батьківщини.

Після року служби чоловіка комісували, за станом здоров'я. Втім, його це не зупинило. Під час лікування в госпіталі він знайшов спосіб бути корисним.

"Я побачив військового, у якого відмовили ноги. Він був одним з таких мотиваторів. Тоді я вирішив розпочати такий марафон", — зізнався волонтер Петро Скрипка.

12 липня Петро Скрипка розпочав благодійну пішу ходу з Києва. За два тижні дороги він назбирав понад 300 тисяч гривень.

"Я виставляю пости соцмережах. Відеотрансляцію веду в TikTok. Там є номер картки моєї, люди переказують гроші. Водії, які зупиняються на дорозі, дають готівку", — провадить чоловік.

Попри проблеми зі здоров'ям, чоловік ніс на спині 20-кілограмовий рюкзак з усім необхідним для пішого марафону. Він також взяв з собою кілька прапорів. Це стяг бригади брата, який служить в Збройних силах України, а також прапор свого підрозділу.

Третій стяг — жовто-блакитний. На ньому марафонець записує імена українців, які долучилися до збору.

Майже три тижні зайняла дорога з Києва до Львова. Петру Скрипці вдалося зібрати близько 500 тисяч гривень. Тепер чоловік планує новий марафон. Зі Львова піде пішки до коханої в Польщу. Потім — до берегів океану.

Читайте також: Мобільні шиномонтажі для ЗСУ: волонтер ініціював проєкт "З миру по шині"

Прямий ефір