"ЄвроGames": Не стримуючи сліз, фехтувальниця Ольга Харлан зізналася, кому присвятила нагороду

Ольга Харлан. Фото: nffu.org.ua

Фехтувальниця Ольга Харлан виборола "золото" на Європейських іграх у Польщі і присвятила свою  перемогу українському народові, Збройним силам України та своїй бабусі. Не стримуючи сліз, одразу після перемоги вона дала коментар ведучій Діані Кондратюк для спецпроєкту "ЄвроGames" каналу "Дім". 

"Я — українка. Я дуже хотіла перемогти, щоб подарувати цю перемогу Україні, воїнам, які нас захищають та своїй родині, яка частково знаходиться тут (у Кракові, — ред.). А моя бабуся зараз у Миколаївській області, думаю, вона дивилися мій виступ, тож ця перемога й для неї. Я дуже голосно співатиму гімн, сподіваюся, уболівальники також. Сподіваюся, що ми даємо нашим військовим наснагу перемогами на спортивних аренах, хочу, щоб вони всі повернулися живими. Ця нагорода для них", — сказала Харлан зі сльозами на очах.

Олімпійська чемпіонка, багаторазова чемпіонка світу та Європи вперше стала переможницею Європейських ігор в індивідуальних змаганнях. У 2015 році Харлан тріумфувала в командній першості.

Українські фехтувальники здобули три медалі в Кракові. Владислав Станкевич здобув "бронзу" в індивідуальних змаганнях шпажистів, а напередодні в цій же дисципліні перемогу святкувала Фейбі Бежура.

Після семи змагальних днів збірна України посідає третю сходинку в медальному заліку — 34 нагороди (17 "золотих", 10 "срібних" і 7 "бронзових").

Спецпроєкт "ЄвроGames" на каналі "Дім" — ексклюзивний інформаційний серіал про Європейські ігри у Польщі, що тривають з 21 червня по 2 липня. У четвертому випуску розповідається про перемоги та успіхи українських спортсменів у кульовій стрільбі, фехтуванні, тайському боксі, є ексклюзивні кадри із селища спортсменів та спеціальний танець від талісмана Європейський ігор-2023.

Підготовка "ЄвроGames" тривала майже місяць. 

"Сьогодні кожен українець стоїть на захисті свого фронту. І наші спортсмени мають важливу місію нагадувати світові про ціну їхнього спокійного життя. Ми ж, у свою чергу, маємо висловити фундаментальну підтримку спортсменам, а також максимально показати те, що лишається поза трансляцією Європейських ігор. Окремо дякуємо НОК, що підтримали наш спецпроєкт", — розповідає творчій керівник програми Євген Зінченко.

Прямий ефір