Книжка про блекаут створювалась у блекаут: у Києві представили комікс про найтемнішу зиму в нашій історії

"Блекаут. Хроніки нашого життя під час війни Росії проти України". Фото: promosite.yakaboo.ua

За останній рік в українців з'явилися нові супергерої та неповторні теми для коміксів. Авторки історії "Блекаут. Хроніки нашого життя під час війни Росії проти України" Анна Іваненко та Євгенія Полосіна описали найтемнішу зиму 2022-2023 років, коли через обстріли українці залишилися без тепла та електроенергії. Головними героями коміксу стали самі творці. Також на сторінках можна побачити лікарів, енергетиків, які повертали світло, тощо. Більше про видання розповідається у сюжеті "Ранку Вдома".

У ХХІ столітті, коли світ здригнувся від нової великої війни у центрі Європи, в українців з'явилися свої супергерої та неповторні теми для коміксів. Авторки історії в малюнках "Блекаут. Хроніки нашого життя під час війни Росії проти України" Анна Іваненко та Євгенія Полосіна зобразили біду цілої країни на глянцевих сторінках свого документального мальопису. 

"Комікс є частиною нашого довгострокового умовного проєкту, в якому ми замальовує та коментуємо те, що з нами відбувається і свідками чого стаємо з початку повномасштабної війни", — каже співавторка коміксу та ілюстраторка Анна Іваненко.

Головними героями коміксу стали самі творці мальопису. Історію трьох місяців постійних обстрілів Києва та блекаута читач дізнається з досвіду очевидців. Також на сторінках можна побачити лікарів та енергетиків, котрі повертали місту світло, ризикуючи власним життям.

Перший наклад коміксу складає 3000 екземплярів, половина — англійською мовою. 

Читайте також: Документальний фільм "Правило двох стін" про українських митців в умовах війни виграв приз журі на кінофестивалі "Трайбека" у США

Прямий ефір