У ліцеї на Київщині за 14 млн старий підвал перетворили на сучасне укриття зі спортзалом та класами

Укриття у селі Гатне. Скриншот: kanaldim.tv

У селі Гатне Київської області підвал ліцею перетворили на сучасне укриття. Кімнати максимально комфортно облаштували як для дітей, так і для вчителів. Під час повітряних тривог учні можуть не відволікатися, а продовжувати уроки. У приміщенні є кілька великих залів — яскравих та сучасних. У підвальному приміщенні також можна займатися спортом. Екскурсію від директорки школи можна побачити у сюжеті "Ранку Вдома".

Директорка ліцею Маргарита Гандзя та голова селища Олександр Паламарчук для "Ранку Вдома" показали кожну кімнату сучасного укриття. Приміщення максимально комфортно облаштовані як для дітей, так і для вчителів. Під час повітряної тривоги учні можуть продовжувати навчання в безпечному місці. Такі підземні класні кімнати вміщують за своїми партами 27-30 дітей. Зала для молодших класів вміщує 200 дітей. Спеціально для них є підручники, а також інтерактивна дошка. Є кімната і для найменших — тих, хто ходить у дитсадок. Для них облаштували ігрову зону.

Підвальне приміщення під час повітряної тривоги слугує не тільки в якості укриття для учнів. Тут можна займатися різними видами спорту в п'яти тренувальних залах. Для дівчат та хлопців є роздягальні та душові. 

Приділили увагу в укритті і циркуляції повітря — встановили професійну припливно-витяжну вентиляцію з терморегулюванням повітря. Вона розрахована на площу до 1000 кв м. Також обладнали два входи-виходи. Облаштування такого укриття та водночас спортивного комплексу коштувало 14 мільйонів гривень

Читайте також: Годинники у формі карти України, таці та картини: українка в Румунії виготовляє унікальні вироби з епоксидної смоли

Прямий ефір