На Міжнародному кінофестивалі у Карлових Варах представлять український фільм з Римою Зюбіною

Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах. Фото: ukrinform.com

З 30 червня до 8 липня 2023 року триватиме 57-й Міжнародний кінофестиваль у Карлових Варах. Платформа Eastern Promises оголосила 27 обраних кінопроєктів, які будуть представлені на презентаціях фестивалю. Серед 11 ігрових і документальних повнометражних фільмів на пізній стадії виробництва є українська стрічка. Про це повідомляє "Дім" з посиланням на "Укрінформ".

11 фільмів у процесі виробництва або постпродакшну з країн Центральної та Східної Європи, Балкан, колишнього Радянського Союзу, Близького Сходу та Північної Африки змагатимуться за нагороди загальною вартістю 100 000 євро.

Прем'єра україномовного фільму під робочою назвою "Редакція" спільного виробництва України, Німеччини, Чехії та Словаччини режисера Романа Бондарчука запланована на 1 лютого 2024 року. Авторам наразі не вистачає дистриб'ютора, торгового агента, фестивальної історії.

"Редакція" — пригодницький фільм, у якому добро протистоїть злу в ході розслідувань, погонь, стрілянини і пошуку правди. Зйомки тривали з липня по листопад 2021 року в Херсоні та області. За сюжетом, молодий науковець Юра випадково стає свідком підпалу лісу. Він несе фотографії підпалювачів до редакції місцевої газети, щоб розголос у ЗМІ допоміг викрити тих, але за збігом обставин залишається працювати журналістом. Нова робота затягує його до химерного світу постправди, де факти не мають жодного значення, а реальність майже ніколи не збігається з тим, що пишуть в газеті. Водночас нова професія допомагає Юрі знайти справжню дружбу і кохання.

У ролях: Римма Зюбіна, Андрій Кирильчук, Василь Кухарський, Олександр Ганноченко, журналіст Дмитро Багненко, режисерка Жанна Озірна, драматург Максим Курочкін та блогер Сергій Іванов.

Демонстрація проєктів для професіоналів галузі відбудеться в Карлових Варах під час цьогорічних Industry Days KVIFF. Загалом найперспективніші проєкти, відібрані міжнародним журі в 3 категоріях, отримають нагороди загальною вартістю 115 000 євро.

Читайте також: Український фільм "Бачення метелика" покажуть у Хорватії

Прямий ефір