Каністерапія для дітей та дорослих у Києві: як це працює

Каністерапія. Скриншот: kanaldim.tv

Каністерапія — це чудовий спосіб відірватися від буденності та зняти напругу. Терапію, за участю спеціально навчених собак, щотижня проводять кінологи "Бази 4.5.0". Здебільшого сюди приходять діти родин захисників України. Втім часто тут можна зустріти й тих, хто постраждав від російської агресії. Деталі — у матеріалі "Ранку Вдома".

Заняття кінологів "Бази 4.5.0." проходить щотижня, здебільшого для родин захисників України. Долучатися можуть також і ті, хто постраждав від російської агресії. Психологічна підтримка та позитивні емоції потрібні як дітям, так і дорослим.

"Контакт з собакою — це тактильна терапія. Після спілкування з собаками ти стаєш більш спокійним, більш врівноваженим", — зізнався відвідач занять, військовий Ігор. 

Каністерапія — реабілітація за допомогою спеціально навчених собак. Це доволі популярна практика в Україні.

"Собака — це той міст, який прокладається між людиною і зовнішнім світом. Діти, наприклад, позбавляються певних страхів, знімають стрес. Найбільше дітки люблять гру "Вигуляймо собаку". Дитина почувається дорослою, самостійною людиною, яка може все", — пояснила керівниця кінологічного напрямку "База 4.5.0." Ірина Федосенко.

Кінологи розповідають, що собаки відчувають щирість як дітей, так і дорослих. Чотирилапі впливають на настрій людей і навіть можуть розговорити.

Невідомо, скільки сеансів потрібно, аби допомогти дитині, але немає жодних сумнівів, що собача любов і щирість творять дива.

Читайте також:

Прямий ефір