Встиг скористатися матеріалами з "Азовсталі": український винахідник розробив універсальний вантажний велосипед 

Вантажний велосипед українського винахідника. Скриншот: kanaldim.tv

Данило Браверман став першим українським винахідником, який створив популярний у Європі двоколісний вантажний велосипед. Чоловік розробив конструкцію і розпочав виробництво у себе в гаражі. Ровер може перевозити до 60 кг вантажу, він легкий, компактний та добре маневрує. На одному з таких роверів працюють захисники на Чернігівському напрямку, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Вантажний ровер можна зробити приблизно за тиждень. Його використовують для перевезення вантажів, або для прогулянки з дітьми. Його розробив Данило Браверман. Чоловік став першим українцем, який створив популярний у Європі двоколісний вантажний велосипед.

34-річний винахідник з дитинства марив майстернею, інструментами та створенням чогось незвичайного. Довгий час Данило жив у Ізраїлі та Англії. Там навчався на філолога, а коли повернувся в Україну, зрозумів, що це не його шлях.

"Захопився мотоциклами, мав свою майстерню по ремонту мотоциклів. Мав стосунок до мотогонок в Україні. Ми займалися перебудовою мотоциклів для змагань", — зізнався Данило Браверман.

Чоловік удосконалював знання, сконструював сабвуфер для автівок, розбудовував старовинні яхти. Згодом прийшла нова цікава ідея — вантажний ровер.

"Коли у мене народилися двоє синів, я зрозумів, що варто було б їх обох катати на велосипеді. Побачив такі велосипеди за кордоном. Спочатку збудував собі", — зізнався винахідник.

Це було чотири роки тому. Тоді чоловік навіть не думав про виробництво і бізнес. Коли ж вирішив популяризувати такий транспорт серед українців, Росія розпочала повномасштабну війну. Данило з родиною залишився в Україні.

"Працюю на аеророзвідку. Я інженер винахідник. Коли почалась війна, до мене зателефонували мої друзі й запросили мене до себе на виробництво. Просили, щоб я їм допоміг налаштувати саме виробництво воєнних дронів, виробляти для них різні запчастини", — пояснив Данило Браверман.

З часом робота налагодилася, тож Данило повернувся до ідеї з вантажними роверами. Він самостійно розробив конструкцію і розпочав виробництво прямо у себе в гаражі. Тут є усе необхідне приладдя, труби, принтер, на якому друкуються деякі деталі для велосипеда, інші матеріали. Винахідник намагається виробляти велосипеди з українських деталей.  У цього навіть вийшло збудувати декілька роверів з трубою, котра була вироблена ще на "Азовсталі".

Менш ніж за тиждень кропіткої роботи "Либідь" — таку назву має витвір винахідника, готова. Найголовніше, що такий велосипед українського виробництва дешевший, ніж європейський. При цьому функціонал і якість однакові.

"Він дуже маневровий. Завдяки тому, що він двоколісний. В нього є складне монтажне відділення, куди можна завантажити до 60 кілограмів вантажу. Також в нього можна поставити дитяче крісло. Він також має вісім передач. Легкий і компактний", — резюмував винахідник ровера "Либідь" Данило Браверман.

Такий велосипед Данило вже відправляв захисникам, що працюють на Чернігівському напрямку. Також він планує розробку ще кількох моделей, які будуть більш вантажопіднімальними, а деякі навіть з електромотором.

Також цікаво:

Прямий ефір