Теплі пончо, гамаки і тенти: як виробляють багатофункціональне спорядження для ЗСУ

Пончо для військових. Скриншот: kanaldim.tv

Із початком повномасштабного вторгнення виробники туристичного спорядження "Берлога" переформатували свій бізнес під потреби ЗСУ. Столичне підприємство шиє для захисників тенти, гамаки та теплі пончо. Вироби компанії вже є в захисників по всій країні. Як та хто користується ними на передовій, дізнавайтеся у матеріалі "Ранку Вдома".

Тенти, гамаки та теплі пончо шиє столичне підприємство для українських захисників. У мирні часи компанія "Берлога" спеціалізувалася на туристичному спорядженні і мала штат із 12 осіб. Коли почалося повномасштабне вторгнення, частина працівників пішла на фронт, а ті, хто лишився переорієнтувати бізнес на потреби військових.

"Повернулися на виробництво та почали відшивати спорядження для трьох ремесел. Тут колись дуже багато було блокпостів, військової техніки, підрозділів різних, в тому числі й ТрО. Ми почали пробувати і зрештою зробили багатофункціональну річ", — розповів співвласник магазину "Берлога", волонтер Дмитро Фішер.

Шили з тих матеріалів, які мали. Потім власним коштом придбали тканину та утеплювач. По нього, ризикуючи життям, їздили до Ірпеня.

Попри складнощі та обстріли столиці, виробництво продовжувалось, а коли російські війська відійшли, працювати стало трошки легше. Бізнесу почали допомагати. Прості люди надавали тканину, а волонтерам вдалось створити багатофункціональну річ, яка допомагає солдатам у негоду.

"Це спорядження виконує вісім функцій. Якщо просто притиснути це подушка. Це чотири види теплого пончо в різних модифікаціях. Це утеплення під гамак і каримат", — резюмував Дмитро Фішер.

Вироби рятують військових не тільки від холоду та дощу, а ще й від уламків новобудов.

Усі побажання військових підприємство враховує. Найновіша модель пончо пройшла щонайменше 12 модифікацій. Вироби компанії вже є в захисників по всій країні, і їх продовжують відшивати, аби й надалі забезпечувати воїнів необхідним спорядженням. Коли Україна переможе, підприємство повернеться до туристичного бізнесу.

Також цікаво: У Києві відкрили Центр стресостійкості: як українці переймають ізраїльський досвід 

Прямий ефір