72-річний художник-двірник Леонід Бурковський прагне навчити людей творити

Леонід Бурковський. Скриншот: kanaldim.tv

72-річний Леонід Бурковський почав малювати 20 років тому. Чоловік вирішив влаштувати виставку на подвір'ї багатоповерхівки. Його надихнула історія успіху вуличного художника Бенксі. Про творчість та натхнення українського художника-двірника дивіться у "Ранку Вдома".

Зелений — це символ життя, чорний — війни. Саме такими кольорами художник Леонід Бурковський торік написав картину, де зобразив початок повномасштабної війни в Україні.

Кожна картина — окрема історія. Таких у художника понад 50. Леонід Бурковський, який нині працює двірником, почав малювати понад 20 років тому. Останні 14 років Леонід Бурковський поєднує написання картин з основною роботою.

Нещодавно чоловік вирішив влаштувати виставку прямісінько на подвір'ї багатоповерхівки. Надихнув його на це фільм про історію світового успіху загадкового вуличного художника Бенксі. Леонід сфотографувався на тлі своїх робіт та став зіркою соцмереж.

"Є картини, з яких на мене дивиться людині із величезним бажанням жити. Попри те, що я створюю абстракції, там можна розгледіти певні сенси. Зелений колір — це символ життя. Чорний — війни. Авангардизм мені подобається. Використовую для створення картин підручні засоби, а також гуаш та акрилові фарби", — розповів художник.

Свої картини Леонід поки продавати не збирається. Адже мета його творчості не збагачення, а прагнення надихнути людей на творчість.

"Хочу, щоб люди дивлячись на мої роботи, почали працювати над собою. Можливо навіть спробували займатися мистецтвом: малюванням чи музикою. Коли людина творить це її збагачує", —  резюмував Леонід Бурковський.

Двірнику-художнику вже пропонують зробити наступну виставку у Польщі.

Також цікаво: В Києві з’явилась нова прихована мініскульптура проєкту "Шукай"

Прямий ефір