Медтехніка для поранених військових: як ветеран війни допомагає нужденним

Павло Матвієнко. Скриншот: kanaldim.tv

Ветеран російської війни проти України Павло Матвієнко створив компанію "Медтехдопомога", яка спеціалізується на оренді медтехніки. Інвалідні крісла, милиці та ходунки орендують поранені військові, люди похилого віку та особи з інвалідністю. Нині компанія активно допомагає українським захисникам, йдеться у матеріалі "Ранку Вдома".

Павло Матвієнко каже, що його компанія вирішує чимало проблем для українців, які травмувалися. В оренду здають милиці, інвалідні візки, ходунки та навіть спеціальне гігієнічне обладнання.

"Чим довший термін оренди, тим дешевше. Для того, щоб замовити візок треба знати вагу людини. До речі, візки складаються і мало важать. Це річ потрібна для військових. Милиці теж необхідні. Є у нас навіть спеціальні насадки на унітази", — розповів ветеран російсько-української війни, власник компанії "Медтехдопомога" Павло Матвієнко.

Павло Матвієнко понад 20 років працював у поліції Донеччини. Коли російська армія вперше вдерлася на територію України, пішов на фронт. Згодом переїхав до Києва. Тут створив компанію "Медтехдопомога".

За сім років Павло із товаришем відкрили філіали в Дніпрі й у Харкові. Бізнес активно розвивався, але всі плани зруйнувала повномасштабна війна. Тоді підприємці безплатно передали третину свого обладнання на потреби наших захисників.

Наразі "Медтехдопомога" безплатно надає обладнання військовослужбовцям, а також впровадила знижки та особливі умови для переселенців та людей похилого віку.

Також цікаво: В Україні стартувала національна програма "Врятуй кінцівку": планують провести близько 40 тисяч операцій

Прямий ефір