Домашні смаколики: волонтерки Київщини годують військових

Їжа для військових. Скриншот: kanaldim.tv

У режимі нон-стоп з 25 лютого 2022 року працюють волонтерки організації "Збережемо Україну разом". 19 жінок щодня готують на своїх кухнях різні страви та передають їх бійцям на передову, йдеться у сюжеті "Ранку Вдома".

В хаті Ольги Береки, засновниці благодійної організації "Збережемо Україну разом" готують страви військовим. Жінка залучила друзів, родичів, сусідів. З 25 лютого 2022 року робота "закипіла".

"26 лютого пішла перша машина із продукцією. Це були бутерброди з шинкою, картопля, запечена у фользі із салом, консервація. Все, що було в нас в холодильниках, в підвалах, все ми забирали, складали в автомобіль і щодня відправляли бійцям", — пригадала Ольга Берека.

Люди, які дізнались про працю господинь, почали долучатись до доброї справи продуктами та донатами.

Зараз, кожна господиня готує в себе вдома, пакує страви і того самого дня привозить у штаб — додому до Ольги Береки. Саме на кухні ініціаторки проєкту готують м'ясні страви, зрази, вареники, голубці, рибу, котлети.

Чоловіки господинь допомагають вантажити їжу та відвозять на пошту, або просто на передову. Їжу не консервують.

Обіди від громадської організації "Збережемо Україну разом" військові обожнюють. Домашні страви із нетерпінням чекають хлопці у Куп'янську, Бахмуті, Краматорську та на інших напрямках.

Читайте також: Піца на колесах: іноземці безплатно готують піцу для українців

Прямий ефір