Зігріти бійця: пенсіонери виготовили понад 8 тисяч окопних свічок

Окопні свічки від подружжя Терещенків. Скриншот: kanaldim.tv

Подружжя Терещенків мали змогу виїхати за кордон, однак вирішили залишитися в Україні та допомагати ЗСУ. Першу тисячу окопних свічок подружжя виготовило менш ніж за місяць. Відтоді на кухні розгорнулося виробництво окопних свічок. Ця справа допомагає подружжю відчути свій вклад у перемогу, йдеться у сюжеті "Ранку Вдома".

Пенсіонери мали змогу виїхати з країни за кордон до дітей, але твердо вирішили залишатися в Україні. Протягом перших місяців повномасштабного вторгнення Олександр та Тетяна Терещенки майже всю пенсію донатили на потреби воїнів. Згодом на власній кухні розгорнули ціле виробництво окопних свічок.

У сусідів та друзів, знайшли відповідні баночки, подивилися в інтернеті поради з виготовлення покупних свічок і стали до роботи. Перша тисяча свічок була готова менш як за місяць.

Відтоді на кухні приватного будинку розгорнулося чимале виробництво. Працюють на звичайній газовій плиті використовуючи чайник і каструлю. Олександр топить парафін. Дружина нарізає та складає картон у підготовлені баночки.

"Коли ми зайнялися цією справою, то я почала спокійно спати. До того не мла спокою, а тепер попрацюєш, то й можеш спокійно спати. Я знаю, що це приносить користь", — розповіла волонтерка Тетяна Терещенко.

За деякий час про роботу подружжя почали дізнаватись люди. Хтось донатив кошти на закупівлю необхідних матеріалів, інші давали картон і баночки, а потім долучилися і волонтери.

"Завдяки цій справі ми познайомилися з багатьма гарними людьми. Потім вийшли на благодійний фонд "Мірахелп" з Литви. Вони завезли в Україну 23 тонни парафіну. Ми взяли 300 кілограмів. Для нас це немало. Завдячуючи такій допомозі, ми продовжуємо роботу", — додав Олександр Терещенко.

Олександр і Тетяна працюють кожного дня без вихідних. Їхні свічки вже гріють хлопців у Луганську, Вугледарі, Бахмуті та інших напрямках.

Читайте також: Волонтерський фронт: у Гостомелі виготовляють окопні свічки

Прямий ефір