Акторка Олеся Жураківська поділилася думками щодо повернення російської культури в Україну

Олеся Жураківська. Фото: kanaldom.tv

Українська акторка та чинна в.о. директорки-художньої керівниці Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі Дніпра Олеся Жураківська стала гостею програми "Точка опори" на каналі "Дом". В інтерв'ю Світлані Леонтьєвій вона поділилася думками щодо того, чи повернеться колись в Україну російська культура.

"Як показує історія, з часом все налагоджується і щось повертається. Важко було людям уявити, що після Другої світової хтось буде слухати німецьких композиторів, навіть чути німецьку мову було неприємно і складно. Але з часом все ж повернулося. Говорити "ніколи" я не можу, бо це неправда. Але не зараз", — вважає Жураківська.

Артистка вважає, що зараз для українців усе повинно бути "чорно-білим" — так нам буде легше концентруватися на перемозі у великій війни. 

Повна версія інтерв'ю: Про життя у підвалі, директорство та театр під час війни: акторка Олеся Жураківська у "Точці опори"

Нагадаємо, Олеся Жураківська — акторка театру та кіно, заслужена артистка України. Нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Чотириразова номінантка театральної премії "Київська пектораль". Серед відомих кіноробіт: фільм "Донбас", який потрапив до переліку номінантів премії "Оскар", а також серіали "Мама", "Кріпосна", "Перші ластівки". З 12 січня 2023 року виконує обов'язки директорки, художньої керівниці Київського академічного театру драми та комедії на лівому березі Дніпра, в якому працювала як акторка понад 20 років. Волонтерка. Більш ніж 10 років опікується будинком ветеранів сцени імені Наталії Ужвій.

Попередні випуски "Точки опори":

Прямий ефір