Подружжя евакуювало тисячі українців: працівники "Укрзалізниці" пригадали початок повномасштабного вторгнення

Подружжя Юрія і Наталії Бондарчуків. Скриншот: kanaldom.tv

За рік повномасштабної війни потяги "Укрзалізниці" евакуювали понад 4 мільйони людей. Серед працівників, які попри ворожі обстріли не побоялися вийти на роботу, було подружжя Юрія і Наталії Бондарчуків. 24 лютого 2022 року вони поїхали до Запоріжжя, аби евакуювати людей. Потяг став їхнім домом на кілька місяців, адже часу на перепочинок зовсім не було. Історію незламних провідників дізнавайтеся у матеріалі "Ранку Вдома".

Наталія працює провідницею, а її чоловік Юрій — начальником потягу. Першого дня повномасштабної війни на зміну вийшла вся його бригада. Залізничний вокзал був переповнений людьми, всі втікали на Захід України, а поїзд Юрія їхав евакуювати людей з Запоріжжя.

У ті дні пасажирський потяг перетворився на евакуаційний. До місця призначення доїжджали вдвічі довше, ніж у мирний час.

"Спершу забирали дітей та жінок. Якщо багатодітний батько, то садили його у потяг разом з дітьми. За один рейс у вагоні поміщалося 110 пасажирів. Вагонів було двадцять. При тому люди їхали зі своїми домашніми улюбленцями, ніхто нікому не заважав, не було ніякого дискомфорту", — пригадало подружжя.

Юрій та Наталія повсякчас у дорозі. Так триває понад 30 років. Вони й познайомилися на роботі — у поїзді на Сімферополь. Провідники згодом одружились, у них народилися двоє дітей.

Наталія та Юрій, кажуть, що після перемоги обов'язково повернуться до Криму, звідки й бере початок їхня кар'єра і родинне життя.

Читайте також:

Прямий ефір