"Ховали під час обстрілу Києва": Ольга Сумська розповіла про втрату матері

Ольга Сумська. Фото: kanaldom.tv

Українська акторка театру, кіно й телебачення Ольга Сумська 27 лютого 2022 року втратила матір. Про останні спогади з нею та те, наскільки складним був процес поховання під час війни Ольга розповіла у програмі "Точка опори" на телеканалі "Дом".

Ганна Іванівна Сумська народилася у жовтні 1932 року, хоча в документах записали, що 1933-го. У ті часи в Україні був Голодомор. Пані Ганна була акторкою зі званням заслуженої артистки УРСР. Її смерть у перші дні повномасштабної війни Росії проти України стала великим ударом для родини Сумських.

"Я не можу збагнути, чому саме під час війни це сталося. Вона народилася під час Голодомору у 1932 році, а померла під час війни. Пережила Другу світову, бачила на власні очі, як фашисти зайшли до Котюжан. Уяви просто собі, я приїжджаю з Дніпра і не можу дістатися до мами, тому що в Києві бої. Ми живемо в центрі і з вікна видно було, як ішов бій на Повітрофлотському проспекті. Я себе так корю від того, що я не могла її обійняти за ці дні", — каже Ольга Сумська

Ольга Сумська з матір'ю. Скриншот: kanaldom.tv

Не стало матері Ольги Сумської близько четвертої ранку. Зв'язатися зі службами для вивезення тіла та організації поховання було майже неможливо. Заклик про допомогу акторка опублікувала у Facebook. Небайдужі люди відгукнулися, всі медичні та юридичні документи оформили онлайн. 

"Я побачила її, вже коли ми забирали тіло з моргу. Вона була неймовірно красива. Ми від'їхали від моргу, як за кілька хвилин стався страшний вибух на Мельникова. Ховали маму 1 березня під час обстрілу Києва балістичними ракетами", — згадує Ольга Сумська.

Повна версія інтерв'ю: "Я вже забула, що я артистка": інтерв'ю з Ольгою Сумською у програмі "Точка опори"

Нагадаємо, Ольга Сумська — акторка театру та кіно, телеведуча, Народна артистка України, лауреата Національної премії імені Тараса Шевченка. Нагороджена орденом княгині Ольги ІІІ ступеня. Зіграла в кіно близько 100 ролей. Серед них: серіали "Роксолана", "Сага", "Кріпосна", "Останній москаль", фільми "Тигролови", "Остання роль Рити", "Іван Сила". Одружена з актором Віталієм Борисюк. Має двох доньок. 

Попередні випуски "Точки опори":

Прямий ефір