"Облиште власну впевненість та навігатор": в Україні створили мапу безпечних маршрутів

Розмінування територій. Фото: dsns.gov.ua

Інтерактивну мапу для вивчення безпечних розмінованих маршрутів створили в Україні. Сервіс доступний на сайті Державної служби надзвичайних ситуацій, а також як додаток для смартфона, повідомили на Facebook ДСНС, передає "Дом".

На карті відображаються як розміновані локації України, так і небезпечні місця. Інформація для сервісу надає ДСНС, а похибка може становити 30-100 метрів.

"Увага, увага, увага: перш ніж ви підете новою дорогою, будь ласка, зайдіть на сайт: https://mine.dsns.gov.ua/. Це інтерактивна мапа, яка дозволяє впевнитися у безпечності обраних маршрутів. Користуйтеся спершу нею, а не навігаторами чи власною впевненістю у тому, що пощастить", — йдеться у повідомленні ДСНС.

На карті можна помітити помаранчеві зони це місця, де велися бойові дії й ворог міг залишити вибухонебезпечні предмети. Якщо наблизити потрібну локацію, то конкретні точки будуть позначені колами жовтого чи червоного кольору. Жовтий колір означає непідтверджену небезпечну зону, а червоний свідчить про небезпеку.

Рятувальники рекомендують використовувати карту під час відвідин місць, де велися бойові дії. Для зручності можна завантажити додаток "Розмінування України".

Читайте також:

Прямий ефір