Різдвяна композиція своїми руками: показує флорист та дизайнер Катерина Дорошенко

Костя Октябрський та Катерина Дорошенко. Фото: kanaldom.tv

Створити новорічний декор для дому своїми руками — дуже просто. Вам знадобляться гілочки ялинки, шишки й декор. Змайструвати оригінальну композицію можна усього 10 хвилин. Як саме створити композицію та наповнити свою оселю святковою атмосферою, дізнавайтеся у "Ранку Вдома". Майстер-клас провела флористка та дизайнерка Катерини Дорошенко.

Ведучі — Ірина Хоменко та Костя Октябрський.

— Що будемо робити?

— Будемо робити композицію для дому, яку можна повісити, або на двері, або на вікно. Для цього нам знадобиться блакитна ялинка, голландський сорт "Нобіліс", гілочки туї, шишки та декор. Починаємо скручувати гілки, обмотуємо їх дротом, аби трималася форма. На шишках робимо металічні гаплички для того, щоб потім швидко прив'язати їх до композиції. Маємо також декоративну стрічку та маленькі кульки. Можна творити все, що вам подобається. Результат залежить від вашої фантазії. До речі, такі композиції можуть висіти вдома близько місяця.

Чи замовляють зараз такі композиції?

— Так. Це дуже класно, бо в домі буде запах хвої, запах свята, але при цьому не треба зрубувати цілу ялинку. Щоправда, останні кілька років часто купують ялинки у горщиках. Після свят їх просто висаджують на подвір'ї. 

Ви проводите майстер-класи з виготовлення новорічних прикрас? Це популярна послуга?

— Популярна, адже це можливість зняти стрес і створити оригінальний подарунок. На майстер-класи приходять дорослі, дехто з дітьми.

Що треба, аби вдома зробити композицію?

— Хвоя, кульки, дротик, декоративна стрічка. Можна використати шишки, каштани, жолуді, сушені фрукти: апельсин, лайм, лимон, мандаринки, корицю та бодян. Така композиція матиме гарний вигляд і приємний аромат. Тож, як немає електрики, збирайтеся з друзями, з родиною, або просто з дітьми при свічках і сміливо творіть таку красу.

Також цікаві гості "Ранку Вдома": Ексклюзивні новорічні іграшки від Анни Пащенко: майстер-клас

Прямий ефір