Ексклюзивні новорічні іграшки від Анни Пащенко: майстер-клас

Зліва направо: Костя Октябрський, Анна Пащенко, Ірина Хоменко. Фото: kanaldom.tv

Власноруч зроблені прикраси на ялинку завжди мали особливу цінність. Створити ексклюзивні прикраси усі охочі зможуть вдома. Що для цього необхідно, знає засновниця студії декоративного озеленення "Рослинка" Анна Пащенко. Майстер-клас вона провела у студії "Ранку Вдома".

Ведучі — Ірина Хоменко та Костя Октябрський.

— Аню, що ми робитимемо і що для цього потрібно?

— Будемо виготовляти найпростішу новорічну іграшку — скляну кулю з рослинками всередині. Ці рослини стабілізовані та пофарбовані. Іграшки, які у нас вийдуть, точно займуть особливе місце на ялинці.  Зробити їх просто, навіть при свічках. Для цього нам потрібні: скляна кулька, рослини та технічні засоби.

Що таке стабілізовані рослини? 

— Стабілізація — це заміщення природної вологи спеціальним розчином. Після цього рослини фарбують і вони зберігають форму та колір дуже багато років. Якщо взяти просто сухі рослини, то вони покришаться. Ми навіть не зможемо запхати їх у кулю.

Що ще потрібно для виготовлення скляної кулі з рослинами?

— Ножиці, аби відрізати рослинки. Але ми маємо їх відрізати по розміру трошечки довшими, аніж кулька для того, щоб вони не падали на дно, а опиралися об стінку. Тож спочатку міряємо, а тоді відрізаємо. В кулю рослину запихаємо обережно. Допомагаємо собі пензликом. Краще пхати до кулі по одній гілочці, а потім пензликом виправити квіточки, щоб в кулі вони розкрилися і був гарний букет. Потім вкладаємо квіти в самій кулі. Можна змішувати різні кольори квітів. Хтось любить монотонне, хтось — різноколірне. Для малят можна використовувати пластикові кульки, які відкриваються і закриваються. Це безпечніше і простіше. 

Ви займаєтесь озелененням, проводите майстер-класи й встигаєте волонтерити. Чим саме займаєтесь?

— Студія "Рослинки" дуже велика. У нас двісті вісімдесят квадратних метрів. На початку великої війни ми не мали роботи, але був простір, який ми віддали іншій компанії. Це фірма, яка шила форму для військових. Потім вони переїхали, а наша команда допомагала притулкам, які опікувалися тваринами. Це коти та собаки, які отримали різні травми у зоні бойових дій. Деяких ми забирали до себе, створили умови для реабілітації, збирала кошти на лікування.

— Чим зараз займаєтесь "Рослинка"?

— Волонтеримо та проводимо багато майстер-класів. Раніше не було такого попиту. Тепер все змінилося, бо людям треба відриватися від буденних проблем. 

Хто найчастіше до вас приходять: діти чи дорослі?

— Жінки з дітьми. Оскільки троє котів живе в студії, то діти граються з чотирилапими, а мами — вчаться виготовляти іграшки. Також ми вчимо волонтерів виготовляти окопні свічки. Вже понад шість тисяч таких свічок  відправили на фронт. До речі, цього року замовляють корпоративні майстеркласи з виготовлення окопних свічок.

Прямий ефір